ניוון מקולרי הוא מצב שבו המקולה, אזור במרכז הראייה של האדם, מתדרדר לאט. המחלה פוגעת בראייה המרכזית וגורמת לבעיות בקריאה, נהיגה ואף זיהוי פנים או תמונות. ניוון מקולרי מתחיל לרוב בשינויים ברשתית כמו הצטברות נוזלים ונפיחות של המקולה. ככל שהמחלה מתקדמת, תאים נוספים מתים עד שהמקולה נעלמת לחלוטין. הנה מידע חשוב שכדאי לדעת:
ישנם 2 שלבים עיקריים ("רטוב" ו"יבש") של ניוון מקולרי שיכולים להתרחש, כאשר שניהם קשורים לחלקים שונים של אזורים בעין שלך. הטיפול בניוון מקולרי מתמקד בהאטת התקדמותה וניהול תסמינים כמו פוטופוביה חמורה (הרתיעה מאור), או טשטוש ראייה הנגרם כתוצאה מהניוון. ניוון מקולרי הוא מצב שבו התאים במרכז הרשתית מתים, וכתוצאה מכך אובדן ראייה יכול להיגרם לאדם. אם אתם מרגישים בהתדרדרות מסוימת בראייתכם, יהיה חשוב לבקר אצל רופא עיניים לניוון מקולרי.
ככל שאנו מתבגרים, ניוון מקולרי מהווה יותר סיכון
ככל שאנו מתבגרים, העיניים שלנו נחלשות וקשה לנו יותר לראות צבעים ופרטים. מצב זה מכונה ניוון מקולרי "יבש" או "רטוב". בניוון מקולרי יבש, התאים במרכז הרשתית מתים וגורמים לעיוורון לילה או לטשטוש ראייה.
בניוון מקולרי רטוב, נוזל מהחלק האחורי של העין מתנקז לתוך הראייה המרכזית. גם במקרים אלו, האדם יחווה טשטוש והתדרדרות בראייה, מה שכמובן מחייב טיפול רפואי אצל רופא עיניים מומחה לניוון מקולרי.
כדאי לקרוא: הזרקות תוך עיניות, אבסטין, אילייה, לוסנטיס, אוזרדקס
אחד מהגורמים השכיחים לאיבוד ראייה
ניוון מקולרי הוא גורם שכיח לליקוי ראייה חמור המשפיע על יותר מ-6 מיליון אנשים ברחבי העולם מדי שנה. התופעה נגרמת בעקבות הזדקנות או הצטברות של משקעי כולסטרול על תאי הרשתית שגורמים להם לא להיות מסוגלים לייצר ראייה תקינה ולהוביל להרס של תאי וכלי הדם של העין.
ניוון מקולרי היא מחלה שמובילה בסופו של דבר לאובדן ראייה, וחשוב לטפל במצב זה כבר בשלבים המוקדמים של מחלת העיניים. בסוג הנפוץ ביותר של ניוון מקולרי, התאים מתים בהדרגה עם הזמן. בסוגים אחרים של ניוון מקולרי, כלי דם גדלים על פני הרשתית ודולפים לתוכה נוזלים לאורך זמן.
קבלו ייעוץ אצל רופא עיניים ניוון מקולרי
אם אתם צריכים ייעוץ רפואי, חשוב לא להסתמך על המידע באינטרנט. מעמיק ככל שיהיה, זה עדיין לא מהווה שום אלטרנטיבה לייעוץ מאת רופא עיניים לניוון מקולרי מומחה. צרו קשר עם הרופא שלכם, קבלו את המידע הנדרש לכם ושקלו ביחד אתו את שיטות ודרכי הטיפול.